TLTD

Tauri, LTD

"Tauri", Ērgļu pagasts, Madonas nov., LV-4840 negantigardi.lv/lv/

5 iemesli, kādēļ dot priekšroku bioloģiski audzētai vistas gaļai

5 october 2021, 10:49
tauri

Augstāka uzturvērtība
Mūsdienās vairs nevienam nav jāpierāda, ka jebkāda veida bioloģiski audzēta pārtika uzturvielu ziņā ir daudz vērtīgāka par rūpnieciski ražoto, to pierāda pētījumi, kurus ik gadu veic zinātnieki visā pasaulē. Ja runājam par vistas gaļu, ir pierādīts, ka bioloģiski audzētai vistas gaļai ir mazāks tauku saturs. Ja salīdzina kaloriju skaitu bioloģiski un rūpnieciski audzētai vistas gaļai uz 100 gramiem, tad bioloģiski audzētai gaļa ir par 21 kaloriju liesāka. Ņūkāstlas universitātē veiktais pētījums pierāda, ka bioloģiskajā gaļā ir par 23% vairāk polinepiesātināto taukskābju un par 47 % vairāk omega 3 taukskābju, bet mazāk piesātināto taukskābju. Uzturvērtības izmaiņas ir skaidrojamas ar to, ka bioloģiski audzētas vistas tiek barotas ar rūpīgi izvēlētu, daudzveidīgu uzturu, kā arī audzēšanas procesā netiek izmantotas antibiotikas.

 


Videi draudzīga pārtika
Bioloģiskā saimniekošana ir videi draudzīga, bioloģiskie lauksaimnieki savā ražošanas procesā neizmanto pesticīdus, ķīmijas vai antibiotikas. NEGANTIgardi un citu bioloģisko saimniecību pamatā ir veselīga, no ķimikālijām brīva augsne, kas dod ražu, kuru lieto uzturā gan dzīvnieki, gan cilvēki, un kopā šī visa ķēde rada veselīgu planētu. Ikkatram bioloģiskajam lauksaimniekam ir svarīgi, lai viņa ražošanas procesā būtu atstāta pēc iespējas mazāka ietekme uz vidi, tādēļ, ja patērētājam rūp mūsu planēta un viņš domā par planētas ilgtspējīgu attīstību, bioloģiski audzēta pārtika ir pareizā izvēle.

Bioloģiski audzēta vistas gaļa garšo labāk
Ikviens gardēdis jums apliecinās, ka bioloģiski audzēta vistas gaļa ir ar daudz izteiktāku garšu nekā rūpnieciski audzēta vistas gaļa. Garšu ietekmē gan kvalitatīva un rūpīgi izvēlēta pārtika, ar kuru tiek barotas vistas, gan tas, ka bioloģiskajās saimniecībās audzētās vistas netiek pakļautas stresam, dzīvojot šauros būros iekštelpās, neredzot saules gaismu. Bioloģiski audzēta vistas gaļas garša ir tīra, nav ūdeņaina, un tai ir piesātināta garša, jo vistas tiek audzētas mierpilnā vidē un to augšana netiek steidzināta. Ar prieku varam paziņot, ka arī mēs, NEGANTIgardi komanda, neapstājamies pie sasniegtā un turpinām augt – jau šonedēļ NEGANTIgardi internetveikalā ikviens var iegādāties mūsu bioloģiski audzēto vistas gaļu. NEGANTIgardi garantē vistas gaļas augsto kvalitāti un izcilo garšu, jo viss ražošanas cikls, sākot no vistu audzēšanas un beidzot ar gaļas piegādi līdz jūsu namdurvīm, ir mūsu pašu spēkiem paveikts!

 


Bioloģiski audzēts – veselībai nekaitīgs
Saistībā ar to, ka Francijā strauji paaugstinās saslimstība ar vēzi, tika veikts pētījums, lai pierādītu sakarību, ka cilvēkiem, kuri uzturā lieto bioloģiski audzētu pārtiku, ir mazāka iespēja saslimt ar ļaundabīgām slimībām. Pētījuma rezultāti tika publicēti žurnālā “JAMA Internal Medicine”. Pētījumā piedalījās 68 946 Francijas iedzīvotāju, lielākā daļa – sievietes vecumā ap 45 gadi. Pētījums ilga vairāk nekā 4 gadus, un tika konstatēts, ka, ēdot bioloģiski audzētu pārtiku, risks saslimt ar vēzi samazinās līdz pat 25%. Pētījuma autori secina, ka galvenais iemesls šai tendencei ir pesticīdu un ķimikāliju neizmantošana bioloģiskās pārtikas ražošanas procesā.
Ne mazāk svarīgs fakts – bioloģiski audzētajām vistām ir mazāks risks inficēties ar salmonellu. Lai arī vistas gaļa tiek termiski apstrādāta, lietojot uzturā bioloģiski audzētu vistas gaļu, jūs varat sevi pasargāt no šīs nepatīkamās slimības.

Atbalsti vietējos uzņēmējus – ēd bioloģiski
Izvēloties Latvijā audzēto bioloģiski ražoto gaļu, ikviens var atbalstīt vietējos lauksaimniekus. Bioloģiski audzēta pārtika visbiežāk tiek ražota nelielās vai vidējās lauku saimniecībās, kas ir visas ģimenes lolots bizness, tādēļ, izvēloties iegādāties bioloģiski audzētu pārtiku, tu vari atbalstīt savu kaimiņu, draugu vai novadnieku, kurš ir ielicis visu savu sirdi, resursus un brīvo laiku savā uzņēmumā.

Nevienam nav noslēpums, ka bioloģiski audzēta putnu gaļa ir dārgāka, salīdzinot ar rūpnieciskos apstākļos audzētu putnu gaļu, bet, izvēloties bioloģisku pārtiku, ieguvēji būs visi – dzīvnieki, kuri būs auguši cieņpilnos apstākļos, vietējie zemnieki, pircējs, kurš uzturā lietos kvalitatīvāku un uzturvērtības ziņā vērtīgāku produktu, un, kas ir ne mazāk svarīgi, apkārtējā vide.
Ienāc internetveikalā un apskaties, kad ir tuvākais piegādes laiks uz tavu pilsētu – gaidīsim tavu pasūtījumu!

Location