Rīgas Motormuzeja kafejnīca

Rīgas Motormuzeja kafejnīca

Sergeja Eizenšteina 8, Rīga, LV-1079 www.gardumgardi.lv
www.gardumgardi.lv

Viesības bez raizēm un uztraukumiem

26 july 2023, 15:00

Tepat durvju priekšā vasara – izlaidumu, ģimenes salidojumu, kāzu un citu svinīgu norišu laiks. Bieži jau maijā saprotam, ka visas nedēļas nogales līdz septembrim ir saplānotas. Viens no iemesliem ir tas, ka vasarā gan savas personīgās, gan arī īrētās telpas varam paplašināt uz pagalma, terases vai dārza rēķina – gandrīz bez papildu izdevumiem. 

Tomēr bez laika un vietas izvēles bieži galvenās rūpes ir ēdiena gatavošana un galdu klāšana. Vai uzticēt šo uzdevumu profesionālam banketu pakalpojumu sniedzējam vai tomēr iztikt pašu spēkiem? Pirms atbildēt uz šo jautājumu, ir jāņem vērā vairāki faktori, un izpratne par jaunām vēsmām banketu organizēšanā var palīdzēt pieņemt pareizo lēmumu. 

Pašu rokām klāts galds

Kurš gan pasūtīja banketu pirms nieka 30 gadiem? Latvijas laukos uz kāzām un bērēm joprojām sanāk kopā radi un draugi, un vienā dienā puscūcis tiek prasmīgi sadalīts un pārvērsts izcili garšīgās uzkodu platēs un karstajos ēdienos. Ja tā padomā, tad pagatavot pusdienas 5–10 cilvēkiem nav nekas sarežģīts, tad kādēļ gan nepabarot arī divreiz vai trīsreiz vairāk cilvēku? 

Ja ir laiks, zināšanas un citi resursi, lai uz pašrocīgi klāta galda būtu no sirds gatavoti ēdieni, tā ir laba iespēja saliedēt kopīgā darbā ģimeni, radus un draugus, iegūt pasākumu ar skaidri sagaršojamu personīgo pieskārienu un nodrošināt, ka viss līdz pēdējām niansēm atbilst jūsu gaumei un vēlmēm.

Kad labāk izvēlēties banketa pakalpojumu?

Tomēr ir situācijas, kad praktiskāk ir paļauties uz banketu pakalpojumu sniedzēju. Svinībās ar vairāk nekā 50 cilvēkiem pašiem gatavot ēdienu un uzklāt galdus var būt fiziski grūti vai neiespējami laika trūkuma dēļ, īpaši tad, ja pašiem gribas ne tikai piedalīties pasākumā, bet arī izbaudīt to. Profesionāls ēdināšanas serviss var parūpēties par visām lietām jūsu vietā, ļaujot jums būt laipniem saimniekiem un veltīt visu uzmanību sen neredzētiem mīļiem viesiem.

Kam pievērst uzmanību?

Izvēloties banketu pakalpojumu sniedzēju, ir svarīgi pievērst uzmanību tā reputācijai un pieredzes līmenim. Meklējiet atsauksmes no iepriekšējiem klientiem un paši arī lūdziet atsauksmes. Turklāt pārliecinieties, ka pakalpojumu sniedzējs var izpildīt jebkādus uztura ierobežojumus vai īpašas prasības, kas viesiem varētu būt.

Bankets 2023

Banketi arī seko modes tendencēm, un šogad tā ir virzība uz ilgtspējību un vides aizsardzību. Tas nozīmē vietējās izcelsmes produktu un sastāvdaļu izmantošanu ēdienkartē un dekorācijās, rūpīgi pārdomātu ēdiena daudzumu un pārtikas atkritumu samazināšanu, kā arī kompostējamu vai atkārtoti lietojamu trauku izmantošanu. Arī Latvijā ir bezgalīgas iespējas, kā sev un saviem viesiem atgādināt, ka mēs esam dabas daļa un rūpējamies par savu apkārtni un sabiedrību. 

Attiecībā uz galda klājumiem arvien populārāki kļūst dabiskie materiāli, piemēram, koks, akmens un lins. Koncentrējoties uz mājīgas, aicinošas atmosfēras radīšanu, modē ir zemes toņi un minimālistisks dizains ar atbilstošām dekorācijām, ziediem, svecēm un zaļumiem. 

Budžets un viesu saraksts

Rezervējot banketu, ir jāņem vērā vairākas lietas.

Pirmkārt, jums ir jābūt skaidrai izpratnei par savu budžetu un viesu sarakstu. Tas palīdzēs noteikt atbilstošo pakalpojumu līmeni un izvēles opcijas.

Klājot galdu, bez iepriekš minētajiem estētiskajiem un mākslinieciskajiem apsvērumiem, ir svarīgi nodrošināt, lai viesiem būtu pietiekami daudz vietas, kur sēdēt, stāvēt un pārvietoties, un lai katram būtu visi vajadzīgie šķīvji, glāzes un ēšanas piederumi.

Ēdienkarte

Vienojoties par ēdienkarti, svarīgi ņemt vērā viesu uztura ierobežojumus un vēlmes, tādēļ tos iepriekš noteikti vajadzētu noskaidrot. Aizvien izplatītāki kļūst veģetāriešu / vegānu uztura paradumi, un ēdienu klāstam vajadzētu būt tādam, lai visi ir paēduši un apmierināti. 

Banketu ēdienkartei noteikti jābūt atbilstošai pasākuma būtībai un norisei. Salīdzinoši lētāks ir siltais ēdiens, taču tas prasa vairāk apkalpojošā personāla un viesu disciplinēšanu. Ļoti ērts ir aukstais galds ar dažādām uzkodu platēm, sākot no gaļas un zivju plates līdz siera un augļu platei, īpaši piedomājot par uzkodām visām gaumēm. Ja izvēlei tiks pasniegti arī daudzveidīgi salāti, plašs piedevu un dzērienu klāsts, bet visu noslēgs deserts, kūka un kafija, pasākums būs izdevies. 

Kvalitatīvi Latvijas produkti

Ja izvēle sliecas uz profesionālu banketa pakalpojumu, svarīgi izvēlēties pieredzējušu un radošu uzņēmumu, kura darbinieki spēj izprast un īstenot visdažādākās klientu vēlmes, un piemēroties pasākuma tēmai gan ar ēdienkarti, gan galdu noformējumu un pasniegšanas veidu. 

Pārliecinieties, ka ēdienu gatavošanā tiek izmantoti kvalitatīvi Latvijas produkti, sezonas dārzeņi un augļi, un piedāvājumā ir gan tradicionālie latviešu ēdieni, gan arī citu zemju pavārmākslas tradīcijās iedvesmota ēdienkarte, kurā katrs atradīs sev vēlamo kombināciju, lai iepriecinātu savus viesus. 

Piedāvājam gan izbraukuma banketu organizēšanu, gan banketu klāšanu mūsu pusdienu restorānā Rīgas Motormuzeja telpās!

Vairāk informācijas mājaslapā: www.gardumgardi.lv

Working time

Now closed

Sunday: 10:00-18:00

Monday: 10:00-18:00

Tuesday: 10:00-18:00

Wednesday: 10:00-18:00

Thursday: 10:00-18:00

Friday: 10:00-18:00

Saturday: 10:00-18:00

Article

upload/305520/media/banketa-galds.jpg

Viesības bez raizēm un uztraukumiem

Vasara ir izlaidumu, ģimenes salidojumu, kāzu un citu svinīgu norišu laiks. Bez laika un vietas izvēles bieži galvenās rūpes ir ēdiena gatavošana un galdu klāšana. Vai uzticēt šo uzdevumu profesionālam banketu pakalpojumu sniedzējam vai tomēr iztikt pašu spēkiem? 

Location