STEIKUS SKAITA RUDENĪ

Foto: Manzo
Arī MANZO GASTRO BUTCHER SHOP vasara bija par īsu, lai pilnībā atgūtos no triecieniem, ko dažādu aizliegumu izskatā izbaudījām divu gadu garumā, tomēr rudens bija silts un ražīgs. Novembra vidū mūsu piegādātājiem joprojām turpinājās ganību sezona, bet mūsu veikaliem ietaupījās izmaksas par apkuri un elektroenerģiju.
Attīstītas pasaules valstis lokdaunus kompensē ar pastiprinātu naudas drukāšanu, tādēļ no sirds pateicamies uzticamajiem gaļas piegādātājiem, kas gaļas iepirkuma cenai pielikuši vien nieka 20-25%. Joprojām uzskatām, ka Latvijas steiks ir nesalīdzināmi vērtīgāks par no tradicionālajām “steika zemēm” ASV un Austrālijas importēto, jo tiek audzēts mazās bioloģiskās saimniecības un ļoti ierobežotos apjomos. Arī tādas tradicionālās gardēžu zemēs kā Itālija un Spānija vairāk strādā ar Eiropā, tajā skaitā Baltijā izaudzētiem lopiem. Pārzinot gaļas nogatavināšanas tehnoloģijas nianses, MANZO piedāvā ekskluzīvu produktu, kam līdzvērtīgu grūti atrast pasaulē.
Labāko no labākajiem
Rudeni sagaidījām ar smagām pārdomām “būt vai nebūt” MANZO Gastronomam Mūkusalas ielā 29, bet nolēmām veikalu paturēt kā bāzes staciju un galveno notikumu vietu, apņēmībā pārdzīvot gaidāmo ziemas sezonu. Rūpīgi izvētījām mūsu produktu piegādātājus un piedāvāto sortimentu, atstājot tikai labāko no labākā.
Šajā sarežģītajā laikā ļoti stiprina klientu atzinība un gatavība maksāt lielāku cenu par izcilu steiku, ko nevar baudīt citur. Tādēļ turpināsim pasniegt mūsu īpašo produktu vienkārši un saprotami, nodrošinot, ka lielākā daļa no pievienotās vērtības ir sataustāma un nobaudāma. Ļoti svarīga ir gaļas nogatavināšana, kas pasaulē jau sasniegusi zinātnes nozares līmeni, un mēs to pārzinām visās niansēs.
Apzināmies, ka tuvākajos gados stratēģiski pareizi būtu atrast vietu restorānam Rīgas centrā, jo daudzi mūsu klienti atzīst, ka reizēm ēd ne tik labu steiku tikai tādēļ, ka tas pieejams tuvāk darba un dzīves vietai. Došanās uz Pārdaugavu pie esošās satiksmes organizācijas var būt ļoti laikietilpīga. Katrs uzņēmējs, kas darbojas sabiedriskās ēdināšanas vai viesmīlības jomā, labi sapratīs, cik grūti atrodamas patiešām labas telpas Rīgas centrā, tomēr ceram, ka mums tas izdosies.
Stends Āgenskalna tirgū
Ēdinot un lutinot mūsu klientus Manzo Gastronomā Mūkusalas ielā 29, kur darbojas steika ēstuve ar veikalu, un veikalā Gramzdas ielā 31, novērojām, ka daudzi klienti Latvijā vēlētos baudīt ēdienus, kas ir populāri gaļas ēstuvēs Eiropā un ASV. Tie ir ne tikai burgeri to labākajā izpildījumā, bet arī citi ēdieni no kvalitatīvas liellopa un jēra gaļas, piemēram ASV Filadelfijā populārais cheesesteak (siera steiks) un Eiropā populārās meatballs, jeb gaļas bumbiņas.
Mūsu nesen atvērtais tirdzniecības stends Āgenskalna tirgū uzrunā klientus, kas ir steidzīgāki, vēlas paēst ātrāk un lētāk, taču tikpat gardu un kvalitatīvu Latvijā audzētu gaļu, kā citos mūsu veikalos. No labas, garšīgas un sulīgas gaļas var pagatavot ne tikai steiku, bet arī burgeri, ja kādam tas labāk garšo. Šarmantais un mākslinieciskais Āgenskalns arī tīri ģeogrāfiski atrodas tuvāk Rīgas centram un pārstāvniecība atjaunotajā tirgū līdz šim ir izrādījusies veiksmīga.
Nesavtīga mīlestība pret konkurentiem un piegādātājiem
Vairākus gadus organizējām atklātas meistarklases, kurās stāstījām un rādījām, kā izvēlēties gaļu, nogatavināt to un gatavot steiku, un nu jāsecina, ka savu dargi iegūto pieredzi esam nesavtīgi nodevuši konkurentiem. Tomēr tas mūs rūda un dara stiprākus, jo ir viegli būt labākajam, ja esi vienīgais.
Tāpat priecājamies, ka vairāku gadu garumā apmācītie piegādātāji ar savu izcilo produktu tagad ir izgājuši Eiropā un pasaulē un turpina piegādāt gaļu arī mums, kaut arī mēs nespējam samaksāt tik labi, kā to dara franči vai vācieši. Tas licis mums meklēt un atrast vēl vienu piegādātāju Latvijā, kurš audzē gaļu, kas ir vēl labāka par vislabāko un esam uzsākuši apmācības un audzināšanas darbu, kas sniegs izaugsmi gan lopkopjiem, gan mums.
Latvijā, kur liellopa gaļas ēšanas tradīcijas ir ļoti jaunas, ir jāmāca gan gaļas audzētājs, gan kāvējs, gan arī ēdājs. Līdz šim esam veikuši milzīgu izglītošanas darbu, kura rezultāts redzams uz šķīvja steika izskatā ar labām sous vide piedevām, tomēr no meistarklasēm pagaidām vairs nerīkosim.
Visus, kas vēlās nobaudīt izmeklētu, meistarīgi nogatavinātu un izcili pagatavotu steiku gaidīsim mūsu Manzo Gastronomā Mūkusalas ielā 29, kur darbojas steika ēstuve ar veikalu, kā arī veikalā Gramzdas ielā 31, kur ir iespēja ne tikai iepirkties, bet arī nobaudīt steiku uz vietas.
Mēs strādājam ar vietējo liellopa gaļu no A līdz Z, to izvēloties, sagatavojot līdz veikala vitrīnai mūsu pārstrādes cehā, un arī pagatavojot līdz gardam ēdienam uz galda. Varam iepriecināt gan izvēlīgākos gardēžus, gan arī garšīgi pabarot ne tik biezu maciņu īpašniekus. Mums ir svarīgs jebkurš klients, jo esam pārliecināti par savu darbu un Latvijā audzētās gaļas kvalitāti!
Article
LABĀKAIS STEIKS NO MANZO GASTRO BUTCHER SHOP
Neskatoties uz visu, kas notiek vai nenotiek mūsu valstī un tai apkārt, Manzo Gastro Butcher Shop turpina strādāt un, pateicoties konceptam “ēstuve ar veikalu”, tas ir iespējams. Uzņēmuma galvenie produkti ir Latvijā audzēts lielopa gaļas steiks, sous vide tehnoloģijā sagatavoti gaļas pusfabrikāti un Itālijā ražoti gastronomijas gardumi.