Latviskās garšas ar Garīšu produktiem
Uz jautājumu, ar ko pārsteigt ārzemju ciemiņus un kādi ēdieni vislabāk ārzemju viesiem parādīs mūsu zemes garšu un tradīcijas, nav nemaz tik vienkārši atbildēt, jo gardu ēdienu mums ir ļoti daudz, tādēļ jācer, ka viesi ir ieplānojuši ciemošanos Latvijā vismaz uz vairākām dienām, lai spētu nesteidzīgi izbaudīt īsto Latvijas garšu.
Zupas
Lai arī mums sevi gribas dēvēt par kartupeļu ēdāju tautu, mūs noteikti varētu saukt arī par zupēdāju tautu, jo pie mums ikviens ārzemju ciemiņš var noķert 50 zupu nokrāsu. Savus viesus vasarā var pārsteigt ar auksto zupu, bet pārējos gadalaikos sasildīt ar sātīgu pupiņu un cūkgaļas ribiņu zupu, skābeņu zupu, biešu zupu vai bērnu favorītu – frikadeļu zupu. Mūsu tradicionālās zupas spēj sasildīt, dot sāta sajūtu un pārsteigt ar savām garšu niansēm, tādēļ mēs droši apgalvojam – zupa vienmēr ir laba ideja!
Pamatēdieni
Protams, pirmais, kas nāk prātā, runājot par tradicionālo Latvijas virtuvi, būs vārīti pelēkie zirņi un štovēti kāposti. Ja baidāties, ka šī ēdiena pagatavošana aizņems daudz laika, izvēlieties Garīšu vārītos zirņus ar speķi un sautētos kāpostus. Mūsu pavāri tos būs pagatavojuši pēc labākajām mūsu senču tradīcijām, tādēļ varam garantēt – būs ne mazāk gardi, kā pašam stāvot pie plīts visu dienu. Pie Latvijas garšas noteikti pieder bukstiņputra, kā arī kraukšķīgas un zeltainas kartupeļu pankūkas, kas papildinātas ar kārtīgu, treknu krējuma karoti un zaļumiem pa virsu. Neaizmirsīsim arī par ēdnīcu klasiku – krēmīgu kartupeļu biezeni, biešu, burkānu vai kāpostu salātiem un karbonādi plaukstas izmēra lielumā.
Saldie ēdieni
Nav jāveic pētījums, lai zinātu, ka buberts un uzpūtenis ir katra latvieša bērnības garša. Gaisīgajās uzpūteņa putās var izgaršot Latvijas vasaru, bet izcilu bubertu vislabāk izdosies pagatavot no māju olām, jo tad buberts priecēs ne tikai ar savu garšu, bet arī dzelteno krāsu. Nav noslēpums, ka arī īsta lauku biskvīta torte ir jācep no māju olām, ja ne – biskvīta kārtas būs blāvas, un tām nebūs lauku kūkai tradicionālās dzeltenās krāsas. Starp biskvīta kārtām klasiski tiek smērēts vārītais krēms vai krēms no sviesta un vārīta iebiezinātā piena, bet balansam – skābens plūmju vai rabarberu ievārījums. Un, protams, neaizmirsīsim par mūsu tradicionālajām plātsmaizēm, kas būs lielisks cienasts līdzņemšanai piknikam vai garām ekskursijām pa pilsētu – rabarberu, ābolu vai biezpiena. Ja jūsu ciemiņi nav saldummīļi, pacienājiet viņus ar mūsu tradicionālajiem speķa pīrādziņiem, bet drosmīgākajiem gurmāniem piedāvājiet nogaršot maizes zupu.
Mums, Garīšu komandai, gribētos teikt, ka Latvijas garša ir Latvijā audzētie dārzeņi, kas ir uzņēmuši spēku no zemes un uzsūkuši enerģiju no saules. Ja vēlies visu uzmanību veltīt saviem ciemiņiem, nevis pavadīt laiku pie plīts, Garīši piedāvā plašu gatavās un fasētās dārzeņu produkcijas klāstu, kas ļaus pagatavot salātus, zupas un pamatēdienus ātrāk un daudz vienkāršāk! Kā arī tiem, kuri vēl nezina, ar ko pacienāt ārzemju ciemiņus – ieskaties mūsu recepšu sadaļā!
Working time
Open
More...Article
Latviskās garšas ar Garīšu produktiem
Ja vēlies visu uzmanību veltīt saviem ciemiņiem, nevis pavadīt laiku pie plīts, Garīši piedāvā plašu gatavās un fasētās dārzeņu produkcijas klāstu, kas ļaus pagatavot salātus, zupas un pamatēdienus ātrāk un daudz vienkāršāk!